parallax background


LUMINE akademija

 

Možda ste davno izašli iz školskih klupa ali nikad nije kasno da se nauči nešto novo. Zanimljiv stručan sadržaj, prijateljsko okruženje te praktična primjena naučenoga karakterizira LUMINE ACADEMY, akademija edukacije za one koji se žele profilirati u svijetu kave. Dio je grupe AICAF – ACCADEMIA ITALIANA MAESTRI DELL CAFFE' www.accademiaitalianamaestridelcaffe.it  i LATTE ART GRADING SYSTEM www.latteartgrading.com.

Naučite prezentirati kvalitetu, punoću okusa u baš svakoj šalici.



 

INTRODUCTION TO COFFEE

Tečaj se odvija na adresi Industrijska ulica 3 u Žminju, traje 1 dan odnosno 4 sati. Cijena za polaznike je 100,00 € + PDV (753,45 kn + PDV). Tečaj traje od 09:00 do 13:00 sati, a teme koje će se obrađivati su:

  • Povijest kave: tretiranje i upoznavanje sirovine - put kave oko svijeta
  • Berba i proces obrade zrna kave - od plantaže do šalice
  • Što su specialty kave
  • Razlike između arabice i canephore (Robusta)
  • Prženje
  • Naučiti prepoznati arome i okuse
  • Različite metode ekstrakcije osim espressa

BARISTA INTRODUCTION

Tečaj se odvija na adresi Industrijska ulica 3 u Žminju, traje 1 dan odnosno 7 sati. Cijena za polaznike je 160,00 € + PDV (1.205,52 kn + PDV). Tečaj traje od 09:00 do 17:00 sati (pauza za ručak od 12:30 do 13:30 sati), a teme koje će se obrađivati su:

  • Povijest kave: tretiranje i upoznavanje sirovine – put kave oko svijeta
  • Berba i proces obrade zrna kave – od plantaže do šalice
  • Upoznavanje termina 5 M (miscela – receptura, macchina – aparat, mano dell'operatore – ruka bariste, macinadosatore – mlinac, manutenzione – održavanje)
  • Upoznavanje i održavanje aparata za kavu i mlinca
  • Tehnika ekstrakcije savršenog espressa
  • Tehnika spravljanja savršenog cappuccina, način dolijevanja kreme od mlijeka te držanje lončića za mlijeko
  • Podjela diplome o završenom tečaju BARISTA INTRODUCTION koju izdaje AICAF
 
 

PROGRAM BARISTA

Tečaj se odvija na adresi Industrijska ulica 3 u Žminju, traje 3 dana po 7 sati dnevno. Cijena za polaznike je 400,00 € + PDV (3.013,80 kn + PDV).

  1. DAN – tečaj traje od 09:00 do 17:00 sati (pauza za ručak od 12:30 do 13:30 sati)
  • Povijest kave: tretiranje i upoznavanje sirovine – put kave oko svijeta
  • Berba i proces obrade zrna kave – od plantaže do šalice
  • Upoznavanje termina 5 M (miscela – receptura, macchina – aparat, mano dell'operatore – ruka bariste, macinadosatore – mlinac, manutenzione – održavanje)
  • Upoznavanje i održavanje aparata za kavu i mlinca
  • Tehnika ekstrakcije savršenog espressa
  • Upoznavanje termina 5 L (latte – mlijeko, lattiera – lončić za mlijeko, lancia – para, lavorazione – priprema, latte art – latte art)
  • Tehnike spravljanja kreme mlijeka (sviježe vs. trajno mlijeko)
  • Tehnika spravljanja savršenog cappuccina, način dolijevanja kreme od mlijeka te držanje lončića za mlijeko

 

  1. DAN – tečaj traje od 09:00 do 17:00 sati (pauza za ručak od 12:30 do 13:30 sati)
  • Aparat za espresso kavu: povijest, vrste, tehnologija i funkcije.
  • Latte art: način izlijevanja, držanje lončića i simetrija.
  • Dekoracija mlijekom –free pour.
  • Dekoracije čokoladom (cioko art).
  • Dekoracija kavom (coffee painting).
  • Latte art praktični testovi na osnovnim crtežima: srce, list, tulipan.

  1. DAN - tečaj traje od 09:00 do 17:00 sati (pauza za ručak od 12:30 do 13:30 sati)
  • Uvid u tehniku ekstrakcije savršenog espressa.
  • Pregled metode podešavanja noževa i doze mljevene kave.
  • Redefiniranje i usavršavanje latte art basic s novim ukrasima.
  • Kombinacije različitih tehnika: Latte Art- Latte Painting- Coffee painting e Ciockoart
  • Na kraju će biti moguće provesti teorijsko-praktični ispit za postizanje barističke kvalifikacije. Diplomu izdaje AICAF.

LATTE ART GRADING

Tečaj latte arta koji traje 1 dan, odnosno 7 sati. Više na linku : Latte Art Grading i Cijena za polaznike je 300,00 € + PDV (2.260,35 kn + PDV). Tečaj traje od 09:00 do 17:00 sati (pauza za ručak od 12:30 do 13:30 sati), a teme koje će se obrađivati su:

  • Revizija osnovnih tehnika latte arta i ekstrakcije espressa
  • Uvod u ocjenjivanje: značenje i struktura
  • Analiza tehničkih uzoraka bijelog i narančastog ocjenjivanja
  • Praktični testovi za realizaciju bijelih uzoraka ocjenjivanja Latte Art Grading | WHITE GRADING
  • Praktični testovi realizacije narančastih uzoraka ocjenjivanja Latte Art Grading | ORANGE GRADING
  • Praktični testovi realizacije narančastih uzoraka ocjenjivanja Latte Art Grading | GREEN GRADING
  • Simulacija ispita ocjenjivanja bijele, narančaste i zelene boje
  • Završni ispit ocjenjivanja: pristup bijeloj ili prijelaz s bijele na narančastu i s narančaste na zelenu. U cijenu je uračunat pristup ispitu za bijelu kategoriju (uključuje certifikat, bijelu lattieru sa kodom te upisivanje imena i prezimena polaznika na Grading list na stranici latteartgrading.com). Nakon certificiranja bijele kategorije polaznik može pristupiti narančastoj kategoriji za koju je cijena 120,00 € + PDV (904,14 kn + PDV) uključuje certifikat i narančastu lattieru sa kodom). Nakon certificiranja narančastom kategorijom polaznik može pristupiti zelenoj kategoriji za koju je cijena 160,00 € + PDV (1.205,52 kn + PDV) (uključuje certifikat i zelenu lattieru sa kodom).
 
 

RASPITAJTE SE

Za dodatne informacije, termine i cijenu slobodno kontaktirajte.


Vidimo se u školskim klupama!